Επιβεβαίωση Καμμένου για κλείσιμο στρατοπέδων

Με χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε ότι μελετάται η αναδιοργάνωση των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας και το κλείσιμο όλων των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ενώ συζητήθηκε αργά το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Τα Δημοτικά Συμβούλια δεν φτιάχνουν στρατιωτικά δόγματα», είπε, αρχικά, ο κ. Νίκας στο Συμβούλιο, απαντώντας σε παρέμβαση του Θεόδωρου Μπρεδήμα. Ωστόσο, αφού ενημέρωσε για τη δήλωση του υπουργού πως “μελετιέται αλλαγή στις στρατιωτικές δομές της χώρας”, ανέφερε, ότι «πράγματι έχουμε το καλύτερο στρατόπεδο και λόγοι ασφαλείας επιβάλλουν την παραμονή του». Εκτίμησε ότι χρειάζεται μελέτη, επιχείρημα κι επιμονή και όχι κραυγές. Και παρατήρησε πως θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη της Παρασκευής.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος είπε πως υπάρχει απόσταση από το μελετιέται έως το αποφασίζεται και δε δέχθηκε συζήτηση για plan b, σε περίπτωση που κλείσει. «Οποιος βάζει δεύτερο σχέδιο, αποδυναμώνει το πρώτο, υπονομεύει την προσπάθεια», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ενώ δεν αποδέχθηκε την παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο.

Επέμεινε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας πρέπει να είναι εν ζωή, εν λειτουργία και να υπηρετήσει στρατιωτικές ανάγκες.

Τη συνάντηση με τον υπουργό, άμεσα, ζήτησε ο Θ. Μπρεδήμας, υποστηρίζοντας προς το δήμαρχο «αν τον καλέσετε, να μην έχουμε και τίποτα ντράβαλα».

Γιάννης Σινάπης