Εξόρμηση για την κοπή της ορειβατικής πίτας

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Πάρνωνα για την κοπή της ορειβατικής πίτας του 2017.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από τα Βέροια στην Ανάληψη (Σταματήρα, 1360μ) μέσω της Μονής Αγ. Αναργύρων ,με επιστροφή από τα ίδια. Η κοπή της ορειβατικής πίτας θα γίνει στην κορυφή της Ανάληψης.

Μετά την πορεία θα προσφερθεί ζεστή φασολάδα στα Βέροια. Με την ευκαιρία θα «εγκαινιάσουμε» τη νέα χρήση του παλαιού «σχολείου» του οικισμού, το οποίο, μετά την ανακαίνισή του με πολλή εθελοντική δουλειά από ντόπιους και φίλους των Βεροίων και κάλυψη πολλών δαπανών από τον ομογενή Γιώργο Σακελλάρη, παραχωρήθηκε κατά χρήση από το Δήμο Σπάρτης στο σύλλογό μας για να λειτουργήσει ως Κέντρο Υποστήριξης Εθελοντικών Δράσεων για την Προστασία και Ανάπτυξη του Πάρνωνα.

Ώρες πορείας : περίπου 5-5.30

Βαθμός δυσκολίας : Β

Αναχώρηση στις 8 το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ στα Βέροια, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή της εξόρμησης κ. Γιάννη Σταυρόπουλο (6974887378), μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 20/1.