Έφτιαξαν εξαγωγική εταιρεία και μοίραζαν ακάλυπτες επιταγές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 56 περιπτώσεις απάτης, στις ευρύτερες περιοχές των νομών της Αργολίδας και Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται 8 ημεδαποί, 6 άνδρες, ηλικίας από 36 έως 64 ετών, αντίστοιχα και 2 γυναίκες, ηλικίας 44 και 40 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, ενώ ο 62χρονος και ο 64χρονος κατηγορούνται επιπλέον και για πλαστογραφία. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως αγρότες- παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, συγκρότησαν εξαγωγική εταιρεία και αποκόμιζαν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο και εκδίδοντας αντί αυτού ακάλυπτες επιταγές ή μοίραζαν απατηλές υποσχέσεις για δήθεν απορρόφηση της παραγωγής τους, μέσω κοινωνικών προγραμμάτων ή χυμοποίησης. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά τα έτη 2014 έως 2016, στις ευρύτερες περιοχές των νομών Αργολίδας καi Κορινθίας, είχαν εξαπατήσει συνολικά 56 αγρότες- παραγωγούς. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -450.000- ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Όποιοι πολίτες επιθυμούν να καταγγείλουν σχετικά περιστατικά απάτης, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27520-98741, 27520-22458 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.