“Δημιουργία νέου Δήμου Μονεμβασιάς με έδρα τη Νεάπολη”

Προσωπικά έχω εκφράσει από το 2010 τη διαφωνία μου για τη κατάργηση του π. ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΩΝ. Μπορεί ο Καλλικράτης να αποτέλεσε μια νέα δομή για ισχυρούς Δήμους ωστόσο στη περιοχή των Βατίκων παραβιάστηκε κατάφωρα η αρχή της εγγύτητας του Θεσμού με το πολίτη καθώς και ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της περιοχής.

Εχοντας υπηρετήσει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και στον Α αλλά και στο Β βαθμό για πολλά χρόνια και από διάφορες θέσεις, θεσμό τον οποίο συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι σήμερα, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι το ρόλο και την αποστολή του, αλλά και ως Βατικιώτης , στηρίζω δημόσια τη προσπάθεια για τη δημιουργία ένός νέου Δήμου Μονεμβασίας με έδρα τη Νεάπολη.

Ο νέος δρόμος Νεάπολης Μονεμβάσιας φέρνει τις δυό περιοχές πιο κοντά. Το πλαίσιο αναπτυξιακού σχεδιασμού των περιοχών έχει τον ίδιο προσανατολισμό.

Τουρισμός Πολιτισμός Αλιεία και Αγροτική παραγωγή , ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορούν να αποτελέσουν το μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Τα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου μπορούν να καθοριστούν με διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και φυσικά τους πολίτες.

Τώρα που συζητιέται σε κυβερνητικό επίπεδο η τροποποίηση του προγράμματος Καλλικράτη πρέπει να αποκατασταθεί το δίκαιο και να πάρουν τα Βάτικα τη θέση που τους αξίζει.
Ολοι οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου βιώσιμου και αποτελεσματικού στην υπηρεσία των συμπατριωτών μας.

Μανώλης Αντωνάκος