Γιάννης Βουζιώτης: “Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά από την ΑΕ Σπάρτη”

Με μία μακροσκελή και παράλληλα συγκινητική ανακοίνωση στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ο Γιάννης Βουζιώτης γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τα δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γ.Βουζιώτη

Έπειτα από πεντέμισι χρόνια, σαν παράγοντας στην ομάδα της ΑΕ Σπάρτη, ήρθε δυστυχώς η ώρα να αποχωρήσω με ψηλά το κεφάλι. Από μια ομάδα που πόνεσα, «μάτωσα», υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση, ζώντας έντονα τόσο τις κακές αλλά φυσικά και τις καλές στιγμές, που μόνο λίγες δεν ήταν. Στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην ψυχή και την καρδιά μου. Σε αυτή την προσπάθεια όμως δεν ήμουν μόνος μου. Είχα άξιους συμπαραστάτες… Συνοδοιπόρους… Συμπολεμιστές! Ο κατάλογος μακρύς και άξιος αναφοράς.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και από τα βάθη της ψυχής μου, τους ανθρώπους που έβαλαν, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητες του, όλα αυτά τα χρόνια, ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται ΑΕ Σπάρτη. Προκειμένου η ομάδα της Σπάρτης και της Λακωνίας μας να μπει στο ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, δίπλα σε ιστορικούς συλλόγους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη χώρα μας.
Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν στη διοίκηση αλλά και τους άμεσους συνεργάτες που εγγυήθηκαν με την παρουσία τους και την προσφορά τους. την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στους Μπάρδη Δημήτριο, Γιαννακόπουλο Νίκο, Γιαννακόπουλο Άρη, Σταυρόπουλο Θύμιο, Πλουμπίδη Παναγιώτη, Μιχάλη Βακαλοπουλο,Μαλεπιτζή Αντώνη, Σκούρο Χαράλαμπο, Τσαρούχα Βασίλη, Χρηστάκο Γιώργο, Πουλόπουλο Νίκο, Γιαννακόπουλο Δημήτρη, Αργείτη Παναγιώτη, Κορωνιό Κωνσταντίνο, Παππά Λίνα, Ρασσιά Γιώργο, Πετράκο Βαγγέλη, Βακαλόπουλο Μιχάλη, Καπετανάκη Σαράντο, Γαλάνη Ιωάννα, Αλεξανδρόπουλο Νίκο, Απόστολο Παύλου, Κατσογιάννη Ηλία, Ελμαλή Γιώργο, Ραχωβίτσα Γρηγόρη, Μητροφάνη Γιώργο, Γκούμα Μαρία, Καρρά Δημήτρη, Σαραντο Καπετανακη αλλά και τον αδελφικό μου φίλο Γιαννακόπουλο Λεωνίδα για την οικονομική βοήθεια, όπου του ζήτησα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, αυτά τα χρόνια και στελέχωσαν την ομάδα σε καίρια πόστα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία της ΑΕ Σπάρτη.
Φυσικά δεν θα γίνονταν τίποτα αν δεν είχαμε το εξαίρετο τεχνικό επιτελείο, που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε τον καλύτερο του εαυτό προκειμένου η ομάδα να πανηγυρίσει τίτλους και ανόδους. Να ξεκινήσω από τους Αντωνίου Σωτήρη, Κατσίχτη Αργύρη, Τσίρκοβιτς Μίκι, Μηλιάκο Νίκο, Σταυρόπουλο Θύμιο, Κονίδη Παναγιώτη, Παναγούλη Χαράλαμπο, Καρατασάκη Κώστα και φυσικά μια πλειάδα άλλων εκλεκτών ανθρώπων, γυμναστών και προπονητών τερματοφυλάκων που έζησαν την ΑΕ Σπάρτη σαν δεύτερο σπίτι τους.
Καθοριστική ήταν και η συνεισφορά των γιατρών Τζωρτζάκη Μάριου, Κρητικού Νεοκλή και Σκούρου Χαράλαμπου που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα χρόνια. Βρίσκονταν πάντα κοντά στους παίκτες, ανά πάσα ώρα και στιγμή και φρόντιζαν για κάθε πρόβλημα τους.
Ένα ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ επίσης στους δεκάδες παίκτες που ήρθαν και τίμησαν την φανέλα της ΑΕ Σπάρτη όλα αυτά τα χρόνια και την έφεραν στο δρόμο των επιτυχιών κάνοντας ολόκληρη την Ελλάδα να παραμιλάει!
Καθοριστικό ρόλο βέβαια έπαιξε και ή τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Σπάρτης και τόσο ο νυν Δήμαρχος κ. Βαλιώτης Βαγγέλης όσο και ο πρώην κ. Αργειτάκος Σταύρος αλλά και τα δημοτικά συμβούλια και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που βρίσκονταν επί ποδός για να επιλύουν κάθε ζήτημα. Κι όλα αυτά σε άριστη συνεργασία πάντα με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης και το διοικητικό του συμβούλιο του και τους ανθρώπους που συντηρούν το Δημοτικό στάδιο της πόλης. Μάλιστα ο κύριος Βαλιώτης έδωσε τον δικό του… αγώνα πέρυσι μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου η έδρα μας να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνες Football League και Κυπέλλου Ελλάδας. Αρωγός στις μεγάλες μας προσπάθειες φυσικά και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα Ντία που ήταν συμπαραστάτης σε αυτό το μαγικό ταξίδι!
Οφείλω όμως και δημόσια να ευχαριστήσω την ΕΠΣ Λακωνίας και τον πρόεδρο κ. Καρρά Παναγιώτη καθώς επίσης και όλα τα μέλη του ΔΣ όπως επίσης και το προσωπικό της Ένωσης που δούλεψαν ακατάπαυστα και συνεργαστήκαμε αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια.
Την Αστυνομική Διεύθυνση και το αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Επίσης τους επαγγελματίες της πόλης και του νομού και όλες τις επιχειρήσεις, που σε αυτές τις κρίσιμες εποχές έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους και είτε ως χορηγοί, είτε ως υποστηρικτές βρίσκονταν στο πλευρό μας, δίνοντας μας τον καλύτερο τους εαυτό, εκτός από τη διάθεση.
Τους εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων που «όργωσαν» όλη την Ελλάδα για να στηρίξουν τους παίκτες μας σε κάθε γήπεδο που αγωνίζονταν η ΑΕ Σπάρτη και φυσικά τον υπέροχο κόσμο της Σπάρτης και της Λακωνίας. Μαζί τους ζήσαμε μοναδικές στιγμές στην πλατεία, που αναμφίβολα θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό μας. Ακόμα θυμάται όλη η Ελλάδα την «απόβαση» περίπου 3.000 Σπαρτιατών και Λακώνων φιλάθλων στο Περιστέρι, στο αξέχαστο μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Τότε χαρακτηρίστηκε από όλα τα Μέσα, ως η μεγαλύτερη μετακίνηση φιλάθλων σε ερασιτεχνικό επίπεδο!
Βεβαίως τα τοπικά Μέσα επικοινωνίας που ενημέρωναν ανελλιπώς τον κόσμο της Λακωνίας, αλλά και τους απανταχού Λάκωνες στα πέρατα του κόσμου για την πορεία της ομάδας, για τις εξελίξεις και τις επιτυχίες. Έδωσαν εικόνα και ήχο στα όνειρα μας τα οποία είχαμε την χαρά να τα δούμε να υλοποιούνται!
Βεβαίως την οικογένεια μου που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μου.
Από εκεί και πέρα, η δική μου διαδρομή, παρουσία και συνεισφορά στην ομάδα μας, ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την παρουσία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Βγήκα μπροστά, απ’ όταν με κάλεσε και μου προσέφερε τη δυνατότητα να διοικήσω την ΑΕ Σπάρτη. Ήταν ο άνθρωπος που με ενέπνευσε να ριχτώ στη «μάχη» χωρίς να αναλογιστώ το οποιοδήποτε κόστος και μαζί με εκείνον είχαμε την χαρά να ζήσουμε μοναδικές στιγμές.
Δυστυχώς επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με αναγκάζουν να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου του Ερασιτέχνη. Φεύγω όμως με την ικανοποίηση πως η ομάδα μας βρίσκεται άξια στις επαγγελματικές κατηγορίες και απολαμβάνει τον θαυμασμό του κόσμου, πανελληνίως, για τα κατορθώματα της. Η… κληρονομιά είναι μεγάλη και είναι στο χέρι όσων θα μείνουν, να συνεχίσουν την «σκληρή» δουλειά, προκειμένου το καμάρι μας να συνεχίσει να γράφει ιστορία!