Βαμβακού | Διαγωνισμός καρυδόπιτας στο 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού

Λίγες ημέρες έμειναν για το μεγάλο φθινοπωρινό ραντεβού στον Πάρνωνα! Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 11.00 πμ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού με το Βασίλη Καλλίδη και τη Μαίρη Παναγάκου. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και Διαγωνισμό Καρυδόπιτας! Η καλύτερη … κερδίζει! Βάλτε τα δυνατά σας, δημιουργήστε μέχρι τις 22 Οκτωβρίου τη δική σας καρυδόπιτα και διεκδικήστε: *2 διανυκτερεύσεις σε δωμάτιο με τζάκι και πρωινό στο Ξενοδοχείο Πρυτανείο στα Τσίντζινα *1 διανυκτέρευση σε παραδοσιακό δωμάτιο στο Ξενοδοχείο Αραχωβίτικα Καλύβια *1 μοναδικό μακρεμέ προσφορά της Κατερίνας Παπαναστασίου.

Η κυρία Μαίρη Παναγάκου μας δίνει σήμερα μία μοναδική και απλή συνταγή για καρυδόπιτα!

Υλικά
6 αυγά
3 φλ τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ καρύδια ψιλοκομμένα
1 φακελλάκι μπέκιν πάουντερ
3 κ γλ κανέλλα σκόνη

Για το σιρόπι
2 1/2 φλ τσ νερό
2 1/2 φλ τσ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 φέτα λεμόνι

Πως γίνεται
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέκιν, την κανέλλα και τα καρύδια. Τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα.

2. Συνεχίζουμε το χτύπημα, στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180ο για 40′ περίπου μέχρι να ροδίσει η καρυδόπιτα μας.

4. Δοκιμάζουμε με μεταλλικό μαχαίρι να δούμε αν έχει ψηθεί καλά μέσα. Αν βγαίνει στεγνό τότε το βγάζουμε από τον φούρνο, αλλιώς ψήνουμε για 5-10′ ακόμη.

5. Αφήνουμε να κρυώσει και βράζουμε το σιρόπι για 5′, αφού πάρει βράση. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, πολύ προσεκτικά και κουταλιά κουταλιά για να μην ξεφλουδιστεί η επιφάνεια της καρυδόπιτας. Αφήνουμε σκεπασμένη την καρυδόπιτα μέχρι να κρυώσει και μετά την σερβίρουμε γαρνιρισμένη με τριμμένο καρύδι.

6. Συνοδεύεται με παγωτό καϊμάκι