Προκαλούσαν ατυχήματα για να κλέψουν οδηγούς κι επιβάτες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος, στο Λουτράκι Κορινθίας και στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 33 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπή οχήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Ειδικότερα, στο Λουτράκι Κορινθίας, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, προσέγγισαν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και αφού αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και χρήματα, τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, επιβαίνοντες στο ίδιο όχημα, προσέκρουσαν σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, στο οποίο επέβαινε ζεύγος ημεδαπών, επιχειρώντας να τους ακινητοποιήσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας και συνελήφθησαν. Όπως επιπλέον προέκυψε, το όχημα που χρησιμοποιούσαν το είχαν αφαιρέσει νυκτερινές ώρες της 1/2.4.2017, από την Κόρινθο Κορινθίας και το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.