Ανείπωτη τραγωδία: 16 οι νεκροί από την πλημμύρα στη Μάνδρα (vd+pics)

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Δυτική Αττική από τη θεομηνία, με τον αριθμό των θυμάτων ολοένα και να ανεβαίνει. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί είναι πλέον 15. Από τους 15 νεκρούς, οι 10 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες.

Τα δυσάρεστα νέα συνεχίζονται καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον 15, ενώ άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, 17 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Το σκοτάδι πλέον δυσκολεύει πολύ τις έρευνες των Αρχών, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων να συνεχίζονται.

https://www.youtube.com/watch?v=gqaoLPFmUYI

Όπως αναφέρει ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 10 το πρωί, συνεργεία διάσωσης με τη χρήση και θαλάσσιων μέσων ενεργούσαν, υπό την εποπτεία του διοικητή Αττικής της Π.Υ Κων. Γιόβα, για την ανεύρεση «αγνοούμενης» σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες γυναίκας από τη Μάνδρα. Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο.

Επικοινωνία Τσίπρα με Τόσκα

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή, που επλήγη από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

https://www.youtube.com/watch?v=1i9Uq6stKNQ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.
Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.


Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς και σημειώθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών.