Αστυνομικοί με πλαστά πτυχία στην Αχαϊα

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξέρουμε συγκεκριμένο αριθμό αστυνομικών με πλαστά πτυχία¨, δήλωσε στο Patrastimes.gr, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαϊας, Στ. Τσεκούρας.

“Υπάρχουν μέχρι στιγμής τρεις περιπτώσεις. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω μεγαλύτερο αριθμό καθώς οι έρευνες από τους αξιωματικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη”, τόνισε ο κ. Τσεκούρας.

“Με το πέρας των ερευνών για όσες περιπτώσεις πλαστών πτυχίων αποκαλυφθούν θα πρέπει να υπάρξουν και οι συνέπειες. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να φύγουν από τη θέση, ώστε να μπουν σε αυτές όποιοι πραγματικά τις αξίζουν”, πρόσθεσε.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των αξιωματικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έχουν ως ώρας βγάλει «λαβράκια», αφού οι περιπτώσεις πλαστών πτυχίων φτάνουν τις 11.

Ηδη έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την περαιτέρω διερεύνηση τεσσάρων υποθέσεων, με πηγές να αναφέρουν πως ανάμεσα στους παραβάτες είναι ένας Αξιωματικός και δυο Αστυνομικοί Υπάλληλοι από την Κάτω Αχαΐα και το Αίγιο.

Χαρακτηριστική περίπτωση της “ασυδοσίας” είναι αυτή υπαλλήλου, όπου μεταξύ των δικαιολογητικών για την πρόσληψη του, προσκόμισε το απολυτήριο Λυκείου της αδελφής του, αλλάζοντας το όνομα!